woensdag 4 maart 2009

ding 21 Aquabrowser My discoveries


De Aquabrowser die gebruikt kan worden bij onze publiekspc's geeft niet alleen titels van boeken maar van allerlei andere materialen/artikelen. Ik merk wel regelmatig dat het voor de klant niet altijd even duidelijk is of een bepaald boek in Enschede aanwezig is. Zo niet dan kan men het via Zoek en Boek aanvragen. Dit kost dan wel 6 euro. Duur hoor!!!
De catalogus van OBA met My discoveries vind ik heel erg handig.Het is o.a. mogelijk om de lijsten publiek te maken: iedereen kan ze dan zien: leuk voor als je heel veel van een onderwerp weet en de belangrijkste titels bij elkaar wilt zetten zodat anderen ze makkelijker kunnen vinden.
My discoveries zou voor onze bieb een heel mooie aanvulling zijn op de online mogelijkheden die er nu zijn.
De site van de Ann Arbor District Library in Michigan heb ik bekeken,heerlijk met die ouderwetse cataloguskaarten,en dat jezelf commentaar kunt geven in 'n echt handschrift. Heel leuk!
Worldcat . Dit is nu iets waar we bij de informatiebureaus echt iets aan kunnen hebben. Er is regelmatig vraag van een klant waar een bepaald boek wel te krijgen is. We gebruiken bij de informatie meestal Picarta(alleen Nederlandse bibliotheken,en niet voor iedereen toegankelijk) maar Worldcat(zowel Nederlandse als buitenlandse bibliotheken,vrij toegankelijk) is een heel goed alternatief.Deze catalogus ga ik zeker gebruiken!

2 opmerkingen:

Jouke zei

mooi verhaal. Heb je de Zen al?

Shanti zei

Nee, ze heeft de Zen nog niet. Maar dat wordt op vrij korte termijn geregeld!
Prima gedaan weer Sam, Snel, ver boven de 100 woorden en ook aandacht voor wat de bieb er mee zou kunnen! Super.